Бимбалов: София е град, който е спрял своето развитие и старее - бързо, стабилно и грозно

Бимбалов:  София е град, който е спрял своето развитие и старее - бързо, стабилно и грозно
A A+ A++ A

Писателят, общественик и политически анализатор Радослав Бимбалов във Фейсбук:

След по-малко от месец ще навърша 50. Почти половината от това време живея в София - градът, който “расте, но не старее”.

Не е вярно, обаче. София е град, който е спрял своето развитие и старее - бързо, стабилно и грозно. Причината не е във времето. Старите градове просто изискват грижи, внимание и честно отношение. В последните две десетилетия столицата ни беше оставена в ръцете на некадърници, които крадат повече отколкото градят. Затова в София расте грозното и старее всичко останало.

На следващите местни избори може да изберем кмет, който е доказал как се расте успешно. Човек, който е изградил себе си и бизнеса си сам, а не защото е разчитал на държавни инжекции, роднински връзки, конюнктура или “по втория начин”. Човек, който знае как да управлява големи средства и много хора - а един кмет трябва да прави именно това.

Знам, повечето от вас не го познават. Затова е лесно да повярвате на всичко, което ви казват хора, които… също не го познават. Аз го познавам. И именно затова знам добре каква е неговата мотивация да стане кмет на София - понеже моята е абсолютно същата.

И двамата сме успяващи хора, защото се борим в среда, която е враждебна към хората с частна инициатива, но не сме се отказали, не сме избягали. Напротив - развиваме се тук, на това място. Той има две дъщери, аз една. И двамата искаме тези момичета да тичат по чисти улици, да ходят в модерни училища, да не се страхуват за живота и здравето си, да искат да останат в този град и да градят бъдещето си в България.

Преди да отречете човека, запознайте се с него. В следващите месеци ще имате тази възможност.

Аз съм убеден, че следващият кмет на София ще се казва Васил Терзиев.

#Радослав Бимбалов #Васил Терзиев #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници