Община Пловдив с нова идея за зоопарка в града, този път с европари

Община Пловдив с нова идея за зоопарка в града, този път с европари
A A+ A++ A

Превърналото се в сапунка довършване на зоопарка в Пловдив ще има нова концепция. Община Пловдив ще кандидатства през европейска програма първо за техническа помощ, а след и за евентуалното му строителство.

На задаващата се в четвъртък общинска сесия местният парламент ще гласува предложение на кмета Здравко Димитров за кандидатстване с проектно предложение по новия програмен период на „Околна среда” 2021 – 2027. През тази година е обявена възможност за предоставяне на средства до 200 000 лева за техническа помощ при изготвянето на нова концепция и проект.

Градските власти трябва да изпратят план за развитие на зоологическата градина, план за животните и план-график за дейностите по развитието й – в краткосрочен и дългосрочен план, също така и технически или идеен проект за строителството.

След получаването на тези средства от 200 хил. лева и изготвянето на концепцията, може да се кандидатства в следващото направление, което е за самото строителство на зоопарка, пише трафикнюз. Не е ясно обаче кога ще отворят възможностите за финансиране на строителството.

Припомняме, че Община Пловдив имаше намерението да пренасочи част от средствата за пробива на Водната палата към зоопарка. След общественото обсъждане обаче те се отказаха от тази идея и така проектът остана във фризера. Довършването на зоопарка трябваше да струва колкото изграждането му в самото начало над 5 млн. лева.

Зоопаркът в Пловдив не работи от 15 години, а реконструкцията му започна преди 11 години – и досега недовършен.

#зоопарка #зоопарк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници