Гебрев: Пожарът в склада край Карнобат не е от цигара

Гебрев: Пожарът в склада край Карнобат не е от цигара
A A+ A++ A

Взривовете в оръжейния склад в Карнобат са станали, малко след като е прекъснал токът. Това заяви в ефира Нова телевизия оръжейният търговец Емилиян Гебрев.

„Когато са взети всички мерки, няма как такова нещо да се случи. От миналата година досега нямаме каквато и да е информация за взрива тогава, за да се вземат изводи”, подчерта той.

„Теоретически и практически е невъзможно някой да е запалил цигара в склада, който горя”, категоричен е Гебрев.

Оръжейният търговец напомни, че взривовете и пожарът са се случили през нощта:

„По това време има само охрана. По принцип в този обект няма хора, освен когато има почистване или ремонтно-възстановителни дейности. Няма как да са цигари. Самият боеприпас не се запалва просто така. Трябва да се инициира нещо, което да го задейства и той да тръгне да се взривява”.

„Охраната казаха, че системата се е нарушила, прекъснало е електричеството и след известно време са се включили взривовете”, разказа Емилиян Гебрев.

Преди време Гебрев бе обект на отравяне с новичок и тогава едва оцеля, след като бе в кома. Той е убеден, че е бил натровен от руски агенти. А взривовете от миналата година в същия склад - той отново смята, че са дело на руските служби.

#Емилиян Гебрев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници