Ето с какво време ще започне новата седмица

Ето с какво време ще започне новата седмица
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни в източната половина от страната. Ще има и градушки. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, в Източна България от север-североизток. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 24° и 29°, в София - около 24°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините облачността ще бъде предимно значителна и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна и на много места ще има валежи и гръмотевици. Вечерта от север облачността ще започне да намалява. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 5 ч. и 51 мин. и залязва в 21 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 24 мин. и изгрява в 13 ч. и 37 мин. Фаза на луната: първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници