И Монтана под вода! Евакуираха хора с лодки!

И Монтана под вода! Евакуираха хора с лодки!

Pixabay

A A+ A++ A

Обилните валежи от нощта предизвикаха и наводнения в Монтана, където са паднали над 70 литра на квадратен метър дъжд. Евакуирани с лодка са били жители на монтанския квартал "Кошарник", предаде БНР.

Интензивният дъжд наводни къщи и дворове в Монтана. Най-вече в кварталите “Мала Кутловица“, “Изгрев“, а в кв. “Кошарник“ са евакуирани хора, съобщи областният управител на Монтана инж. Валери Димитров:

"Проблемите се появиха отново, тъй като огромно количество дъжд се изсипа за кратко време. Над 70, близо 80 литра на кв. м. Голяма част от територията, особено в ниската част на Монтана, е залята. Квартал “Кошарник“ в района на Казана също е залят. Там също дойде голяма вода и се наложи 7 човека, които гледат животни, да бъдат евакуирани с лодка на пожарната. В момента всички екипи на община Монтана и на ВиК са изкарани и помагат на хората от “Мала Кутловица“ и “Изгрев“, за да се изчисти водата и калта“, каза Димитров и допълни:

“Проблем е имало и в селата Студено буче и Доктор Йосифово, тъй като и там са се изсипали големи валежи“.

В община Георги Дамяново се чистят улици от наноси. Почистването става в селата Чемиш и Камена Рикса.

"Чул съм се с всички кметове на местата, в които има язовири в областта. За момента те са спокойни, не са преливали", уточни той.

След Монтана, най-много дъжд е паднал тази нощ в село Говежда 52 л. на кв. м. и 40 л. в Чипровци, в Берковица той е бил 30 л на кв. м., а във Вършец 10.

#наводнение #Монтана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници