Легендарната Нешка Робева за Рожен: Протестира се срещу пилона, а не срещу строежите по морето

Легендарната Нешка Робева за Рожен: Протестира се срещу пилона, а не срещу строежите по морето

Фейсбук/Нешка Робева

A A+ A++ A

"Половин живот изживях под трибагреника в съпровод с българския химн и съм свидетел, че всяко издигане на българското знаме предизвиква сълзи. Не мога да повярвам, че 1/4 от нашия народ се чувства безродник. Знаят ли какъв символ е трибагреникът? Има ли право той да се развява на най-високата точка? Има право!"

В това е категорична пред "България Днес" легендата в художествената гимнастика Нешка Робева. Коментарът й е по повод назряващото недоволство заради издигането на 111-метров пилон с българското знаме на връх Рожен. Паметникът на обединението ще се извисява на рекордна надморска височина от 1430 м, което означава, че флагът ни ще се развява от най-високия пилон в Европейския съюз. Патриотичната кауза се финансира чрез Националната дарителска кампания "България заслужава!" под патронажа на президента Румен Радев. Проектът е на стойност приблизително милион лв. и се реализира изцяло с дарения от българи в страната и чужбина. Срещу идеята се надигат общественици, еколози и обикновени граждани, защото не смятат, че е редно да се дават толкова пари и да се разкопава районът.

"След издигането на пилона ще бъде възстановена и тревната площ, и ливадата. Как този народ не скочи да протестира срещу застрояването на Черноморието? Как не скочи да протестира срещу развалата на държавата? Хората, които са против, не се ли изчервяват? Да развяват знамето на дъгата, а да застанат срещу трибагреника. Изумена съм! Колко хора са загинали за знамето. То е символ на сила, на принадлежност", не може да скрие разочарованието си гимнастичката.

Робева има две обяснения за случващото е. Едното е, че хората, които са против, не разбират смисъла на думата "символ", а другото: "Видяла жабата, че подковават вола, и тя вдигнала крак".

#Нешка Робева #Рожен #пилон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници