Режисьорът на "Титаник" критикува изработката на подводницата "Титан"

Режисьорът на "Титаник" критикува изработката на подводницата "Титан"

© Туитър


 

A A+ A++ A

Режисьорът и изследовател на големи дълбочини Джеймс Камерън изрази съжаление, че не е споделил своите притеснения относно корпуса на подводницата "Титан".

При изработването му са използвани карбонови влакна, което според Камерън не е подходяща технология за дълбоководен батискаф.

"Искаше ми се да бях говорил за това, но си мислех, че има по-умни хора от мен", коментира режисьорът след новината, че имплозия е причинила трагедията.

Режисьорът на филма "Титаник" е водолаз и създател на подводница, с която преди 11 години достигна най-ниската точка на Земята - Марианската падина в Тихия океан, предаде БНТ.

До останките на потъналия Титаник се е спускал над 30 пъти. А кадрите с отломките на кораба във филма, са заснети от Камерън.

"Титан" започна експедицията си на 18 юни с петима души на борда. Контактът с подводницата беше изгубен час и 45 минути, след като тя беше спусната. Издирването започва осем часа по-късно, а късно в четвъртък бяха намерени останките й.

Бреговата охрана на САЩ съобщи, че екипажът е загинал трагично. На океанското дъно са открити рамката за кацане и задният капак на изчезналата подводница "Титан", което сочи, че плавателният съд е претърпял "катастрофална имплозия", която моментално е отнела живота на всичките петима души на борда.

#"Титаник"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници