Хирургът, оперирал насиления с компресор работник: Има риск от смъртоносна инфекция, травмите са тежки

Хирургът, оперирал насиления с компресор работник: Има риск от смъртоносна инфекция, травмите са тежки

mbal-yambol.net

A A+ A++ A

Все още има голям риск от животозастрашаваща инфекция при пациента, опериран по спешност в Ямболската болница след брутална гавра с него в местен завод, съобщава "24 часа".

Пред репортер на изданието хирургът доц. Добромир Сотиров, оперирал 31-годишния работник, каза, че пациентът ще остане в отделението по реанимация за наблюдение, тъй като вследствие на инцидента има риск от развитие на инфекция. Към момента състоянието му е стабилизирано.

"Пациентът постъпи в болницата сутринта на 20 юни с разкъсвания в областта на ректума, причинени от компресор със сгъстен въздух, и с перитонит. В рамките на 2-3 часа от постъпването си беше опериран. Направихме каквото трябва, но дали ще се възстанови напълно или ще има трайни увреждания е рано да се каже. Зависи как ще се справи организмът му, но става дума за пневматична баротравма. От значение е какво количество газ е вкарано, дебита, за колко време", коментира доц. Сотиров.

От районната прокуратура в Ямбол обясниха, че все още чакат материалите по делото, които били в полицията. Едва след като се запознаем с тях ще мога да ви отговоря на въпросите, каза районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова. "24 часа" попита дали извършителят е задържан, повдигнато ли му е обвинение и ще иска ли държавното обвинение най-тежката мярка за неотклонение.

Прокуратурата в Ямбол обеща официално изявление по-късно днес.

31-годишният работник пострада по време на нощна смяна в частен завод в града. По първоначални данни между него и друг работник - и двамата от ромски произход, избухнал скандал. Пострадалият е бил атакуван с пистолет от компресор със сгъстен въздух, който му бил пъхнат в ануса.

"Това е жестока гавра, да го надуят като агне, чак му е скъсан анцугът. Вулгарно и брутално е", коментира братът на пострадалия пред една от националните телевизии по-рано днес.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници