Кметът на Морската столица с ново 20 за Крайбрежната алея

Кметът на Морската столица с ново 20 за Крайбрежната алея
A A+ A++ A

Няма да позволя алабализми за Крайбрежната алея "Капитан Георги Георгиев" на гърба на варненци. Необходима е широка обществена дискусия за статута на алеята и нейното облагородяване.

Това заяви пред медии кметът на Варна Иван Портних. По думите му решенията на областните управители - ту за затваряне на част от нея за движение на коли, ту за отмяна на тази заповед, са политически заигравания с очакванията на варненци.

"Това не е работа в интерес на хората, а подаване на топката с политически цели", коментира кметът и допълни, че това е заиграване с очакванията на хората.

Той определи частичното затваряне на алеята за автомобили от Рибарския плаж до Втора буна като "нещо несериозно".

Иван Портних заяви, че ще съобщи позицията си по темата след приключването на проверката по казуса с Алея първа, възложена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков. Резултатите от нея трябва да станат ясно до дни.

По думите му контактната зона на варненци с морето е изключително малка, затова е отворена зоната на пристанището.

Той предложи да се отвори широка обществена дискусия за алеята и гражданите да бъдат запознати с всички проекти и инвестиционни намерения за Крайбрежната алея.

"Публично и открито да стане ясно кой какво предлага, кой какво подкрепя, какви са визиите на тази важна за всички варненци зона", каза още Портних.

"Варна заслужава да има една красива и добре устроена контактна зона с морето, където варненци и гостите на града да се чувстват пълноценно, затова въпросът трябва да се реши по-комплексно", допълни кметът.

Според Кадастъра участъкът от басейн "Приморски" до Рибарския плаж, който е забранен за коли от години, е общински. В тази връзка варненският градоначалник заяви, че е "налагал забрани, където е възможно".

#Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници