Митничари на "Лесово" спипаха яхта с почти 100 кила трева

Митничари на "Лесово" спипаха яхта с почти 100 кила трева

снимка: Агенция Митници

A A+ A++ A

97,952 кг марихуана в яхта, опакована с фолио и превозвана с товарен автомобил, заловиха служители на митнически пункт Лесово.

Водачът на влекача с платформа е турски гражданин и пътувал от Полша за Турция през България. Той представил документи, че превозва моторна яхта.

Митническите служители селектират товарния автомобил за щателна проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура са установени зони в превозваната яхта с подозрителна плътност. При последвалата физическа проверка митническите инспектори откриват на различни места под седалките и в спалното помещение на плавателния съд 10 текстилни сака, съдържащи общо 165 пакета със зелено-кафява суха растителна маса.

При извършения полеви наркотест съдържанието на пакетите реагира на марихуана. Общото количество открито и задържано наркотично вещество е 97 952 грама.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура –Ямбол.

#ГКПП - Лесово #трева #яхта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници