Семерджиев с ново дело, след като получи 20 г. по 4 обвинения

Семерджиев с ново дело, след като получи 20 г. по 4 обвинения

БТА

A A+ A++ A

Джигитът-убиец Георги Семерджиев, който получи 20 години по 4 обвинения от Софийския градски съд, има ново дело - за фалшива швейцарска книжка. Това става ясно от съобщение на районната прокуратура.

Именно тя го предава на съд за "ползване на неистинско свидетелство за управление на МПС". Това е прословутата менте швейцарска книжка, с която кримигероят е шофирал дълго, след като истинската му отдавна била отнета.

Сега става въпрос за проверка от 14 февруари м.г., когато бил спрян на бул. "България" и "Гоце Делчев" и представил фалшивия документ.

На 21 април тази година Семереджиев бе признат за виновен от СГС за 5 различни деяния - катастрофата от вечерта на 5 юли, при която уби две момичета, шофиране дрогиран и ползване на фалшива швейцарска книжка (двете деяния са по-стари - от дата 10 юни), шофиране с неистински номера и държане на наркотици дори в момента на самата катастрофа.

Той получи 20 г. - най-вече заради обвинението на прокуратурата, че деянието му все пак е "по непредпазливост", а не при евентуален умисъл.

Случаят обаче стана ключов във войната между прокуратурата, оглавявана тогава от Иван Гешев, и МВР. Фактът, че въпреки многото санкции - над 40 броя актове, фишове, принудителни административни мерки и дори досъдебни производства, Семерджиев е на пътя и има възможност да убива, повдигна много въпроси.

За съжаление, всички те дойдоха след фаталния инцидент с двете момичета пред мол "Парк център".

МВР направи вътрешна проверка, като стана ясно, че около 40 служители са с различна форма на наказание - по един или друг начин свързани с "чадър" над деянията на неуспелия бивш футболист.

Въпреки абсурдните мотиви, с които и Клуб Z даде пример как прокуратурата не го е разследвала, не се чу тя да се самопроверява.

Ето и оригиналното съобщение от днес:

Софийска районна прокуратура предаде на съд Г.С. за ползване на неистинско свидетелство за управление на МПС

Прокурор при Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 36-годишния Г.С. за ползване на неистинско свидетелство за управление на МПС.

На 14.02.2022 г. около 00,11 ч. на кръстовището на бул. „България” и бул. „Гоце Делчев“ в гр. София, обвиняемият Г.С. съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на МПС , на което е бил придаден вид, че е издадено от Конфедерация Швейцария. При извършена проверка Г.С. е представил пред служителите на Отдел „Пътна полиция“ – СДВР неистинския документ.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 316, вр.чл.308 ал.2, вр.ал.1 от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Предстои делото срещу Г.С. да продължи в Софийски районен съд.

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници