Кондиломите – винаги нежелани, винаги упорити

Кондиломите – винаги нежелани, винаги упорити

pixabay

A A+ A++ A

Най-често кондиломите са предизвикани от различни щамове на човешки папиломен вирус, като инфекцията може да бъде с един щам или полищамна.

Колкото повече щамове вируси са намесени в самата инфекция, предизвикала появата на кондиломите, толкова по-трудно става тяхното лечение както чрез локални методи, така и с помощта на системно третиране на инфекцията (колкото повече са щамовете, толкова по-трудно е изчистването от вируса).

Кондиломите сами по себе си рецидивират след като са били хирургически обработени, тъй като локалното третиране, вкл. и хирургичното отстраняване не води до унищожаване на самия вирус – причинител на кондилома.

Обикновено само в рамките на няколко месеца, а може и по-скоро зависи как функционира имунната система те рецидивират (т.е. появяват се отново) без значение къде са разположени. Кондиломите са различни видове: островърхите са характерни за гениталните органи, докато кожните са под формата на папиломи, но те също са предизвикани от HPV.

Въпреки че са доброкачествени образувания, те създават дискомфорт, влошават качеството на живот, намаляват самочувствието и носят със себе си и риск от това, че могат да са причинени от високорискови щамове.

Някои високорискови щамове, освен карцином на шийката, могат да предизвикат просто появата на кондиломи. Но тъй като битката с HPV е много продължителна, ние не може да бъдем сигурни дали този високорисков щам, предизвикал появата на кондиломи, няма доведе до лезии на шийката на матката и по-сериозни нарушения в цитологията.

Поради тази причина е изключително важно посещението при лекар, който да обработи кондиломите. Като допълнение, за подпомагане на лечението може да се доверите на Хупавир, който може да подейства специфично на системното разпространение на човешкия папиломен вирус, т.е. независимо от неговата локализация, има възможност да допринесе за изчистване на вируса от тялото без значение от броя щамове.

#болест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници