Остава в сила частичното бедствено положение в община Криводол

Остава в сила частичното бедствено положение в община Криводол

Община Видин

A A+ A++ A

Остава в сила частичното бедствено положение в община Криводол до отводняването на наводнените домове - проблеми има в половината от населените места в общината. Речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения през следващите два дни, съобщи на сайта си Министерството на околната среда и водите. Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова призова пострадалите да подадат заявления за компенсации до края на месеца, предаде БНР.

Българският червен кръст помага с вещи и труд на засегнатите от проливните дъждове в Северозападна България. Оказва се и психологическа помощ на безплатна телефонна линия, където може да се получи подкрепа от подготвени психолози.

Освен, че от резерва на областните съвети на Българския червен кръст за бедствия са раздадени минерална вода, закуски, почистващи препарати. Предоставени са и 500 литра вода за три детски градини в Етрополе. На терен от червенокръстката организация на хора помога на хора , засегнати от наводненията Монтана, Берковица, Видин, Враца, село Лиляче, София-област. Прави се оценка на щетите и се предоставя най-необходимото каза генералния директор на Българския червен кръст София Стоименова:

„В Дунавци колегите от Видин и техният доброволен екип помагаха при разчистването. Ние осигуряваме допълнително както хигиенни препарати, хигиенни пакети за пострадалите в Монтанско, Врачанско и Видинско. Имаме възможност да предоставим и вода, при необходимост, според нуждите“

Психосоциална подкрепа, по телефон и напълно дискретно хората могат да получават и сега.

#наводнени къщи #наводнение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници