Ето с какво време стартира новата седмица

Ето с какво време стартира новата седмица
A A+ A++ A

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко над средното за месеца.

Днес над западната половина от страната ще е предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но ще е почти без валежи. На изток ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 23° и 28°, в София - около 25°, сочи прогнозата на НИМХ.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но ще е почти без валежи. Над източната половина от Стара планина, в Сакар и Странджа облачността ще е купесто-дъждовна и на много места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 16 мин. Луната в София изгрява в 6 ч. и 20 мин. и залязва в 22 ч. и 43 мин. Фаза на луната: eдин ден след новолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници