Ужас! Змии плъзнаха в центъра на Благоевград

Ужас! Змии  плъзнаха в центъра на Благоевград

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Змии плъзнаха в централната част на Благоевград. Бумът на влечугите се дължи на обилните дъждове, съобщава БНТ. Хората от града изпитват ужас, когато на улицата се срещат неочаквано със змия. Природозащитници съветват, ако се натъкнете на този вид влечуго, да запазите спокойствие.

Много жители на Благоевград публикуват в социалните мрежи снимки и видеа от срещите си със змии в града. При една от редовните си разходките до парк Бачиново, Цветелина Хаджиева също се натъква на змия.

"Беше невероятен късмет, защото аз не я видях, настъпих я, детето изпищя, беше тогава също с мен и аз отстъпих, змията беше средно голяма имаше възможност да ме ухапе, обаче явно съм я завъртяла по гръб и не успя", разказва тя.

В Благоевград се среща и особено отровната пепелянка.

"Тя много лесно се разпознава от останалите, много е по-къса, дебело тяло има и зигзаговидна ивица по гърба, няма с какво да бъде сбъркана", казва Александър Пулев-герпетолог.

Съветът, когато видим змия, докато се разхождаме из природата, е да не реагираме агресивно.

"Те са напълно безобидни змии, дори и да ги хванем, не хапят, смоците дори да ни ухапят, те не са отровни. Това, което трябва да правим - тях ги е страх повече и от нас, просто да не ги закачаме, те първи ще гледат да избягат и да се спасят", казва Александър Пулев-герпетолог.

От Общината в Благоевград обясниха, че проливните дъждове този месец са направили обработката срещу змии неефективна. Предстои ново третиране на площите със специален репелент, който не убива, а само отблъсква змиите. Препаратът е безвреден за хора и домашни любимци.

#змии #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници