Оранжев и жълт код за порои и гръмотевични бури

Оранжев и жълт код за порои и гръмотевични бури

pixabay

A A+ A++ A

През деня главно над западната половина от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи, около и след обяд - с гръмотевични бури.
В Северозападна България, Западния и Централния Предбалкан и Рило-Родопската област ще има локални интензивни и значителни по количество валежи, достигащи и надхвърлящи 30-50 mm.
В източните райони, ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и по-късно през деня на отделни места на юг от Стара планина ще превали дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-югоизток, в западната част от страната ще се ориентира от северозапад. Температурите ще бъдат в широки граници: от 20°-21° в Западна България, до 28°-30° в Източна. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен, източен вятър. Максималните температури ще са 23°-26°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места, главно в масивите от Западна и Централна България ще има интензивни, краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 10°.

През почивните дни ще има още валежи, придружени с гръмотевици. В събота по-сериозни количества дъжд и градушки ще има за северозападните райони и Централна България, като на отделни места количествата ще достигат и надхвърлят 50 mm. В неделя в Западна България вече ще е почти без валежи, но в Централна и Източна на много места ще има валежи, придружени с гръмотевици, в отделни райони явленията след обяд ще са интензивни. Температурите в събота ще останат в широки граници, в неделя ще се понижат и на изток и максималните в страната ще са предимно между 21° и 26°.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници