Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие

Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие

pixabay

A A+ A++ A

Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие. След като на 6 юни стана ясно, че в залива на плаж „Корал” в Община Царево е изплувало мъртво животно, дни по-късно същото се случи край скалите в местността Червенка в Черноморец.

Рано тази сутрин в местност Таласакра багер влезе на труднодостъпния скалист бряг, за да премахне третия труп. Не е ясно дали животните са загинали при бедствието в „Нова Каховка” в Украйна, но от Областната дирекция на БАБХ уточниха, че всички мъртви крави са без ушни марки, каквито има добитъкът отглеждан в ЕС.

„Не мога да кажа откъде идват. За първи път чувам тази версия за Украйна. Според мен най-логичното е да идват от някой кораб в морето", обясни кметът на Черноморец Росен Деспотов.

Към този момент паника или напрежение сред жителите на населените места или летовници няма. От „Морска администрация" подчертават, че към този момент няма данни за авария в кораб, превозващ контейнери с живи животни или за плуващи животни в морето.

„Предстои дезинфекция на плажната ивица и да се надяваме че това ще е последното животно, което попада на нашите брегове", обясни Зорница Димитрова от отдел „Екология", община Созопол.

#крава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници