Витанов от БАН с поредната едностранчива прогноза за политиката и войната

Витанов от БАН с поредната едностранчива прогноза за политиката и войната
A A+ A++ A

Професор Николай Витанов публикува във Фейсбука си поредната тъповата прогноза за политиката и войната. Както обикновено - едностранчива и за шарани:

Кратка информация за политиката и войната за 15 юни 2023 г.

Винаги съм казвал, че за да върви напред, човек трябва да знае безмилостно откъде тръгва и още по-безмилостно да си дава сметка, какво предстои. Затова и анализите ми на текущата ситуация и прогнозите ми са такива, че да показват безмилостно къде сме и какво ни предстои.

Българската политика

На сцената: Кукленото шоу. Текущата актуална сценка – комисии по имунитетите. Нещата казани на ОНЯ ЗАПИС почват да се случват на практика. Номерът е стар – като не искаш нещо да се случи – правиш комисия. И тя го замотва. Иначе шоуто е пълно. Пеевски – непоклатим. Борисов – огошо, но не той върши мръсната работа, а на него му вършат мръсната работа. Но, винаги съм ви писал – не е луд, който яде 50 зелника.

Зад кулисите

Очаква се главохвърченето да продължи. Главата на даймио-господарят Гешев още не е хвръкнала. Топката тук е в ръцете а един от големите даймио-господари, а неговият интерес не е да бърза много. Та ще има да видим още интересни неща с историята около даймио-господарят Гешев.

Вчера дадох едно интервю, в което разгледах българската политика от гледната точка на ориентационно – динамичния подход, който съм разработил. Като гледате интервюто, следва да знаете, че повече по този подход и приложението му към Япония ще има в подготвяната ми книга с работно заглавие „Япония за напреднали“. Като погледате интервюто, ще придобиете представа защо не се движим напред. Просто е – ориентационните ни вектори в социалното пространство се въртят като пумпали и резултатът е хаос в блатото – цапаш насам – натам из блатото и измъкване няма.

Но стига за това.

Отиваме към войната

Тя си върви според прогнозите. Днес е ден 35 от Големият юруш. Знаете, че очакваното заемане на територия от украинската армия през първия месец на юруш не се получи, понеже юрушът беше успешно запечен от руската отбрана. Затова прехвърляме плана за заемане на територии за втория месец на юруша. Средно по 11 квадратни километра трябва да се заемат. И това ще ни е критерия, дали юруша остава в състояние на запек през втория месец. Дотук – 4 дни от втория месец. Очаквана заета територия за втория месец – 44 квадратни километра. Няма такова нещо. Следователно юрушът продължава да е в състояние на запек.

Дневната норма на украинските безвъзвратни загуби се преизпълнява – над 1000 на ден са. Това означава, че месечната оценка на безвъзвратните загуби – 30 000 човека, се очаква да бъде достигната. Вче се появяват съобщения тук и там, че 30% от юрушната групировка е заминала през първия месец. Тоест, оценката ми, че една трета от юрушната групировка ще замине през първия месец, се потвърждава. Не е лошо за човек, който не е в никакъв генерален щаб, нали така. А представяте ли си какво щеше да е , ако бях в някой генерален щаб?

Караме нанатък. Гафикът за унищожаване на техниката предоставена на украинците, се преизпълнява. Вчера е имало четирикратно преизпълнение по отношение на танковете. Не знам кой как си я мисли тая работа, но съм ви писал, че към края на втория месец на Големия юруш се очаква техниката, напомпена от Запада, да свърши. Поради което съм ви писал, че се очаква третият месец от юруша да е трагедия. Гледаме.

Пропагандата – пак мълчание. Това е по-добре, отколкото да се тръби за украински успехи, когато ги няма. Винаги съм ви писал, че американците могат да смятат. Пресметнали са как ще се развива юруша и можете да сте сигурни, че сметките им са подобни на моите, защото занаята сме го учили по едни и същи книжки. И като са пресметнали, са стигнали да извода, че най-добрата пропагандна тактика е да не се шуми много около този юруш, защото вероятността, резултатът от юруша да е никакъв, е много голяма. Не се и съмнявайте, че в дълбините на американските анализаторски центрове вече се обсъжда какъв договорняк да се предложи на Русия, за да свърши войната и какви териториии ще бъдат откъснати от Украйна.

И докато това се обсъжда, при нас Кукленото шоу е на тема: Купувам си фабрика на 8-ми септември 1944 г. Мислете реално, не се захващайте с каузи пердута. Играта няма да ви излезе, руснаците имат 80 асака по ръкавите, с тях могат да играят американците или китайците, но не и българският магар. Българският магар държи 4 двойки спатия и си мисли, че държи нещо, без да знае колко двойки спатия има в тестето и може ли и той така да вади от ръкавите, както го правят големите атове. Очакваният резултат е логичен – наритване на магара защото се вре, където не му е мястото. Затова да предупредим: Знай си мястото, Магаре български и да спрем дотук за днес.

Накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 325 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 429 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

#николай витанов #проф. Николай Витанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници