Слънце по морето, на Запад може да превали

Слънце по морето, на Запад може да превали
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Днес над западната половина от страната отново ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, главно след обяд в планинските райони - временно интензивни и значителни по количество. В Източна България ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието - между 22° и 25°; в София - около 22°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над масивите в Западна и Централна България облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има интензивни, краткотрайни и значителни по количество валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд до преобладаващо слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгря в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 15 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 41 мин. и залязва в 18 ч. и 40 мин. Фаза на луната: три дни преди първа четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници