ЧРД: Борисов на 63 години

ЧРД: Борисов на 63 години

фейсбук

A A+ A++ A

Днес лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, отбелязва своята 63-годишнина. Той е носител на редица политически постижения, включително заемането на длъжността министър-председател в продължение на 9 години, 10 месеца и 14 дни - като така става най-дълго управлявалият демократично избран премиер в историята на България.

Самоувереният стил на Борисов не му позволява да пренебрегне постиженията си и да напомни на партньорите си от "Продължаваме промяната", че никой няма по-силно основание да претендира за длъжността министър-председател. Въпреки това, той се оттегли и предостави възможност на акад. Николай Денков да бъде първият ротационен премиер в рамките на тяхната коалиция.

Бойко Борисов е известен със своята силна лидерска фигура и дългогодишен опит в политиката. Неговите девет години на власт бяха отбелязани със значими промени и предизвикателства за страната. В това време България премина през икономически и социални трансформации, както и се сблъска с предизвикателства в областта на корупцията и правораздаването.

Борисов остава важна фигура в българската политика, като продължава да играе активна роля в качеството си на лидер на ГЕРБ. Неговото предаване на властта на акад. Николай Денков е част от стратегията на партията за обновление и ротация на кадрите в правителството.

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници