Достатъчно ли е едно нанасяне на слънцезащита на ден?

Достатъчно ли е едно нанасяне на слънцезащита на ден?

pexels

A A+ A++ A

Редовното нанасяне на слънцезащитен крем е от съществено значение за поддържането на здрава кожа през лятото, когато сме изложени на по-интензивни слънчеви лъчи. Едно от честите въпроси, свързани със слънцезащитата, е колко пъти на ден трябва да нанасяме крема, за да сме оптимално защитени.

Експертите препоръчват да се нанася слънцезащита най-малко 15-30 минути преди излагане на слънце, за да даде време на кожата да го абсорбира. Освен това, трябва да се повтаря нанасянето на всеки 2 часа, или по-често ако се изпотявате или плувате, за да запазите ефективността на слънцезащитата.

Ето няколко ключови момента, в които трябва да се нанася слънцезащита:

Преди излизане на открито: Нанесете слънцезащита най-малко 15-30 минути преди излизане на слънце или излагане на слънчеви лъчи. Това позволява на продукта да се абсорбира в кожата и да предостави необходимата защита.

В продължение на деня: Повтаряйте нанасянето на слънцезащитен крем на всеки 2 часа, или по-често ако се изпотявате, плувате или подсушавате с кърпа. Дори и при използване на продукти с висок фактор на защита (SPF), нанасянето трябва да се повтаря, за да се запази ефективността му. Нанасяйте слънцезащита и след дълъг период на излагане на слънце. Подсилете хидратацията на кожата си, като използвате слънцезащитен продукт след излагане на слънце.

Внимание при активности във водата: Ако плувате или се изпотявате, изберете водоустойчив слънцезащитен крем и го нанасяйте отново след излязла от водата или след подсушаване с кърпа.

Използвайте достатъчно количество: Нанесете слънцезащита равномерно върху кожата си, като ползвате достатъчно количество. Обикновено се препоръчва около 30 милилитра за едно нанасяне, което е приблизително количество, достатъчно за покриване на цялото тяло на възрастен човек.

#слънце

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници