Търси се „Мъж на годината“

Търси се „Мъж на годината“
„Мъж на годината 2011“ ще бъде определен чрез гласуване в сайта manoftheyear.bg, което ще продължи до 29 декември. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

За първи път непопулярно име попадна в списъка на номинираните за отличието на Дарик „Мъж на годината“.

Това е Стефан Стойчев, който помогна на много хора да се спасят от катастрофиралия през лятото автобус на магистрала „Тракия“. Той ще се бори за титлата с треньора по борба Симеон Щерев и актьора Христо Мутафчиев, съобщава Дарик радио.

Трите номинации бяха излъчени от сформирана от Дарик академия от журналисти от медията. Неин председател е изпълнителният й директор Радосвет Радев, а за почетен член беше поканен Христо Пеев - създател на списание „Клуб М“, което държеше правата върху анкетата до 2008 г.

Кой ще е „Мъж на годината“, ще се реши чрез онлайн гласуване, в което може да се включи всеки. То вече започна в сайта manoftheyear.bg. Победителят ще бъде обявен на церемония в началото на януари.

Присъствието в състезанието „Мъж на годината“ на Симеон Щерев не е изненада за никого, тъй като през годините спортистите в него винаги са доминирали.

В момента Щерев е най-добрият треньор в света в женската борба, според класация на Международната федерация по борба.

Признанието дойде през октомври след успехите на възпитаничката му Станка Златева, която през този сезон за пети път стана световна шампионка под негово ръководство.

Вторият номиниран за отличието, по азбучен ред, е Стефан Стойчев. 29-годишният комбайнер стана известен като спасителя от магистрала „Тракия“.

Той е първият човек, достигнал до катастрофиралия и запалил се автобус през юни близо до Пловдив и помогнал на много хора да се измъкнат от него.

Стефан е от Чирпан и макар вече да беше обявен за почетен гражданин на родния си град, не се смята за герой. Женен е и има малка дъщеря Преслава.

Събитие в челната тройка на класацията е и името на Христо Мутафчиев. Досега актьор никога не се е борил за титлата „Мъж на годината“.

В края на 2010 той преживя инсулт, а само месеци след него намери сили и успя да се върне в играта с ролята си на бившия полицай Александър Миронов в хитовия криминален сериал на БНТ „Под прикритие“.

Макар още да не се е възстановил напълно, Мутафчиев вече прави планове за снимки в киното и завръщане в театъра.

„Мъж на годината 2011“ ще бъде определен чрез гласуване в сайта manoftheyear.bg, което ще продължи до 29 декември (включително). Почти през цялото време там ще може да се следи каква е временната позиция в класирането на Симеон Щерев, Стефан Стойчев и Христо Мутафчиев. Тя ще се обновява през няколко дни. На 26 декември резултатите ще изчезнат, за да се запази тайната кой е победителят до деня на церемонията по награждаването му. Събитието ще е на 5 януари 2012 г. в Младежкия театър „Николай Бинев“ и ще бъде излъчено същата вечер по БНТ1.

#Стефан Стойчев #Симеон Щерев #„Мъж на годината“ #„Мъж на годината 2011“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници