Карадайъ: Умнокрасиви рамбовци рушат държава, държавност и демокрация

Карадайъ: Умнокрасиви рамбовци рушат държава, държавност и демокрация

ДПС

A A+ A++ A

Умнокрасиви Рамбовци рушат държава, държавност и демокрация. Това послание отправи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на Движението. Тя бе направена в парламента по време на изслушването на ръководителите на службите във връзка със скандалните записи от заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Умнокрасивитетът днес се опитва да се представя като заместител на държавните органи и институции. От медиите знаем за някои самонадеяни, самодостатъчни и замозабравили се овластени нарушители на Конституцията на Р България, на законите на страната, знаем за нарушителите на граждански и човешки права, заяви Мустафа Карадайъ.

За тях няма държавни институции и държавни органи. Те се правят на Рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват по домовете на българските граждани и опозиционни партийни функционери и се гаврят с хора в неравностойно положение, категоричен бе Карадайъ.

Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивитета, заяви лидерът на ДПС. И предупреди, че ако "порочната сватба, която виждаме в последните няколко дни през медиите, се случи, при това недоверие на обществото, ще сме свидетели точно на онова, на което бяхме свидетели на 10 януари 1997 г. А именно - българските граждани ще нахлуят тук, в тази сграда.".

--------
Ето цялата декларация на ПГ на ДПС, направена от лидера на Движението Мустафа Карадайъ, предоставена от пресцентъра на ДПС:

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

уважаеми джентълмени,

Вчера се навършиха 34 години от депортацията, цинично наречена "голяма екскурзия". Само за три месеца бяха депортирани над 360 000 български граждани, предимно към Република Турция.

Стартът беше даден на 29 май 1989 г. Наред с откраднатите имена, език, религия, минало и настояще, бяха откраднати и святата връзка с родния дом, с родния край и с Родината.
Това се случи, след като танковете и автоматите не дадоха резултат срещу мирните протести в Североизточна България през месец май 1989 година, организирани от д-р Ахмед Доган, нашият почетен председател.

Това положи началото на демокрацията в Република България.

34 години след тези събития днес сме свидетели на тотален разпад на държавата, държавността, демокрацията. Днес сме свидетели на деинституционализация на държавата.

Умнокрасивитетът днес се опитва да се представя като заместител на държавните органи и институции. От медиите знаем за някои самонадеяни, самодостатъчни и замозабравили се овластени нарушители на Конституцията на Р България, на законите на страната, знаем за нарушителите на граждански и човешки права. За тях няма държавни институции и държавни органи. Те се правят на Рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват по домовете на българските граждани и опозиционни партийни функционери и се гаврят с хора в неравностойно положение.

А днес се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност на страната. Вече чуваме техните заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери.

Уважаеми госпожи и господа,

Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивитета.
Какво още чакаме да се случи? Онова, което се случи през 1996-97 година? На това ли трябва да сме свидетели?

Обръщам се и към ГЕРБ. Тази порочна сватба, която виждаме в последните няколко дни през медиите, ако се случи, при това недоверие на обществото, ще сме свидетели точно на онова, на което бяхме свидетели на 10 януари 1997 г. А именно - българските граждани ще нахлуят тук, в тази сграда.

Обръщаме се и към онези, които през последните няколко години едва ли не се опитваха да се заявяват като единствените носители на върховенството на закона. И се заявяваха за реформи в съдебната система. Вие част ли сте от този порочен процес на рушене на демокрация, държавност и държава? Вие част ли сте от този процес на деинституционализация на държавата или сте демократи и защитници на демокрацията, както сте се самонарекли?

Уважаеми госпожи и господа народни представители,

Ние от ДПС категорично заявяваме, че ще защитим демокрацията, държавността и държавата. И призоваваме всички национално отговорни партии и всички национално отговорни български граждани с разум и отговорност да защитим демокрацията, държавността и държавата.


#Мустафа Карадайъ #декларация #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »