Карадайъ към Радев: ДПС трябва да е във властта

Карадайъ към Радев: ДПС трябва да е във властта
A A+ A++ A

Консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев продължават с ДПС.

"На предишните консултации вие дойдохте с една таблица и предрекохте, че ще постигнем същия резултат, оказахте се прав. Още тогава вие призовавахте за нов поглед върху политическия поглед и търсене на нови подходи за съставяне на мнозинство".

С тези думи се обърна президентът Радев към лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Много ще се радвам, ако по най-бързия начин да се състави правителство. И има риск от несъставяне на правителство. И ако вървим по стандартната процедура с раздаването на мандатите, има риск това да доведе до неуспех и със законодателната дейност", каза Радев.

"Българският избирател е мъдър. След 12 годишното еднолично управление в България се създава една и съща структура на Народното събрание, независимо кой е първи или втори, не овластява никого самостоятелно да има мнозинство. Още предишния път казахме, че петите ненужни избори ще произведат сходна структура на НС", заяви от своя страна Карадайъ.

Лидерът на ДПС подчерта, че в момента наблюдаваме по-скоро загубено време.

"Самите участници в политическия живот не могат да надскочат личното и партийното си его. В смисъла на понятието диалог се влагат много различни неща. Всеки говори за диалог, но всеки го разбира по различен начин. А ние призоваваме от 2016 година за нормалност в политиката, а в основата на това е диалогът и отговорността пред гражданите, но всичко това може да се случи с разум", каза още той.

Във връзка с държавния бюджет, Карадайъ каза, че за ДПС 3% дефицит е постижим, но зависи как ще се постигне и на каква цена.

По думите му ДПС трябва да влезе във властта, за да влезем в еврозоната и Шенген.

Първата среща за деня беше с "Възраждане".

Вчера държавният глава се срещна с коалицията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

#лидер на ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници