И днес протест срещу войната по пътищата в 20 населени места

И днес протест срещу войната по пътищата в 20 населени места

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Пореден национален протест срещу войната по пътищата се провежда днес в 20 населени места в цялата страна. Недоволството е организирано от близки на загинали при катастрофи. Предвиждат се блокади на главни пътни артерии.

Вече 21 дни хората протестират заради войната по пътищата и почитат паметта на загиналите в нощта срещу 8 май Ани и Явор. Те бяха пометени от лека кола на столичния булевард "Сливница", за смъртта им е задържан 18-годишен шофьор.

Малко след 11:00 часа тази сутрин хората отново затвориха булеварда, а след това се отправиха на шествие.

Протестиращите настояват за спешни законодателни промени по добра инфраструктура, строги санкции, присъди за шофьори, причинили катастрофи. Ето какво каза пред Националното радио днес 1 от протестиращите Димитър Шиков:

"Всички хора, които идваме 21 дни, тук на това място, основната причина да го правим е, че едни млади, прекрасни хора загубиха живота си поради поредната война на пътя, която виждам, че всеки ден продължава. Не знам взимат ли се някакви реални мерки. Хората явно няма да се вразумят, трябва да ги вразумят от органите на реда. Защо трябва хората да казват на държавата какво да направи, как да си върши работата, така че да няма тази смърт? Това нормално ли е според?".

Хората се заканват в сряда следващата седмица сутринта да протестират пред Съдебната палата.


#протест #война по пътищата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай