Ямбол посреща 24 май с нов символ

Ямбол посреща 24 май с нов символ

Община Ямбол

A A+ A++ A

Ямбол посреща 24 май с нов символ, носещ духа на българската просвета и култура. Това съобщиха от общината.

В навечерието на най-българския празник - 24 май, Община Ямбол подготви специален подарък за жителите и гостите на града.

Община Ямбол

Пред сградата на Общината е разположена пейка, чиято форма наподобява книга. Специалният дизайн е изработен по поръчка само за града, а пейката е с по-големи размери от обикновените. Дължината ѝ е 280 см, като целта е да се отличава от стандартната паркова мебел.

На повърхността ѝ е изписано едно от най-обичаните стихотворения в българската литература – „Аз съм българче“ на великия поет Иван Вазов.

Община Ямбол

Това стихотворение носи в себе си дълбока емоция, израз на любовта и почитта към България, към нейната история и култура.

Идеята зад поставянето на тази пейка е не толкова да се използва като място за почивка на минувачите, а да внесе допълнителна душевност в улиците на Ямбол.

Тя приканва всеки, който я види, да прочете тези думи, да се потопи в образите и емоциите, които те предизвикват, да се вдъхнови от прекрасната поезия на Вазов.

Пейката е дарена на Община Ямбол, средствата са предоставени от екипа на кмета на града Валентин Ревански.

Община Ямбол

След приключването на празничните дни пейката ще бъде преместена до сградата на Регионална библиотека „Георги Раковски“.

Община Ямбол

#24 май

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници