Поход за мир и неутралитет се провежда в столицата и други градове на страната

Поход за мир и неутралитет се провежда в столицата и други градове на страната

БСП

A A+ A++ A

Демонстрация по надслов "България - зона на мира" се провежда в София - това е 6-ото издание на Похода за мир и неутралитет, организиран от Инициативен комитет и над 20 неправителствени организации, информира БНР.

Един от лозунгите на кампанията е: "Децата на България са родени, за да живеят в мир". През април беше проведено предишното издание на проявата.

Участниците в демонстрацията днес отново се събраха пред пилоните на НДК. Те се отправиха на шествие към сградата на парламента, за да популяризират каузата за запазване на мира, обявявайки, че България не трябва да участва във никаква война, страната ни трябва да е свободна и независима и да има в нея бъдеще за децата.

Ето някои от аргументите на участниците в Похода за мир да се включат в демонстрацията:

"Искам да се защитават националните интереси на България, не да работим под диктат на Америка, на Западна Европа и т.н.";

"Да няма война, който иска война - да му дават по един автомат и да ходи";

"Българският народ не иска война"; "Човек трябва наистина да прогледне, така да се каже", отбеляза участници.

Заради шествието движението по бул. "Патриарх Евтимий", беше спряно, както и по улиците, пресичащи бул. "Витоша". Към 16:30 часа движението на автомобили по бул. "Цар Освободител" също е спряно, а участниците са на митинг пред сградата на Народното събрание.

Организирана е и подписка за провеждане на референдум "За мир и неутралитет", която е в ход, като към момента е подкрепена от близо 50 000 души. По време на проявата още една подписка събира подкрепа - срещу джендър идеологията и в защита на децата и българското семейство.

Сред участниците на събитието са лидерите на партия "Възраждане" Костадин Костадинов и на партия МИР Симеон Славчев.

БСП също подкрепи протеста и нейни членове и симпатзанти се включиха в похода за мир в градовете на цялата страна, информираха от пресцентъра на партията.

#Поход за мир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници