България получи пореден изнемощял, „лекуван” в Гърция гастарбайтер

България получи пореден изнемощял, „лекуван” в Гърция гастарбайтер
Мариус Александров е поредният „гръцки пациент", предаден на България от властите в южната й съседка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден български гражданин, изнемощял и недолекуван в гръцка болница, бе приет рано сутринта във вторник в МБАЛ-Благоевград.

Към 5:00 часа сутринта 59-годишният Мариус Александров от град Габрово е приет в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, предаде БГНЕС.

Служители на социалните служби в Благоевград са го „получили" на ГП Е-79 край Благоевград и транспортирали до болничното отделение.

59-годишният българин, роден в Стара Загора, но живял в Габрово, е транспортиран до Благоевград с автобус, пътуващ по линията Атина – София – Бургас.

Мариус е лежал близо 2 месеца в болница в Атина, след като е катастрофирал с мотор край гръцката столица.

Това е станало на 12 септември, по думите на бившия сервитьор в Габрово, тръгнал на гости на своя племенник в Атина. Така и не стигнал до него, след като се блъснал с мотора си в стълб.

Мариус Александров е приет в МБАЛ с оттоци на лявата ръка и десния крак, стресиран и изплашен, едва говори, качен е на автобуса, след като на изпроводяк от гръцката болница са му сложили памперси.

„Добре се отнасяха с мен в гръцката болница, обаче нищо не правят", каза пред БГНЕС пострадалият.

Затова, че във вторник ще бъде приет български гражданин, „лекуван" в гръцка болница, ръководството на МБАЛ-Благоевград е уведомено в понеделник вечерта от посолството на България в Атина.

След приемането му в благоевградската болница, претърпелият катастрофа в Гърция е поставен на системи.

На поредния „гръцки пациент" по-късно във вторник предстоят обстойни изследвания, за да се установи с какви травми е. Придружаващата го епикриза е на гръцки.

Мариус Александров е поредният „гръцки пациент", предаден на България от властите в южната й съседка.

Първият „жив скелет" бе Кадир Мехмед, предаден на страната на 3 август м.г. След него в МБАЛ-Благоевград бяха приети още близо половин дузина български гастарбайтери в Гърция, които болниците им не желаеха повече да обслужват.

#България #Гърция #Благоевград #Габрово #Атина #Бургас #София #Кадир Мехмед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници