Затоплянето продължава, но следобяд пак идват бури

Затоплянето продължава, но следобяд пак идват бури

Pixabay

A A+ A++ A

През деня в неделя ще е предимно слънчево. Около обяд над Източна и Централна България ще се формира купесто-дъждовна облачност на места, главно над тези райони, ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. По-късно през деня валежите ще обхванат и западните райони от страната.Ще духа слаб до умерен източен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 23° и 25°С

Времето в София

През нощта срещу неделя ще преобладава разкъсана облачност и валежи не се очакват. Денят ще започне със слънчево време. Следобед от изток облачността отново ще се увеличи и на места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб източен вятър. Минималните температури ще са между 10°С , а максималните – до 22°С.

Времето в планините

До обяд очакваме чудесни условя за туризъм. Времето ще предимно слънчево и топло.

Временни увеличения на облачността очакваме в следобедните часове и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър, а по най-високите върхове до силен от североизток . Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 4°.

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя ще се задържи със разкъсана облачност. След обяд и с временни увеличение на облачността, като на места по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максимални температури ще са между 21-22°. Температурата на морската вода - 15-17°.

Времето на Балканите

И през следващите часове въздушната маса над полуострова ще остане стабилна в западните райони, докато в източната половина от полуострова ще се развива купеста-дъждовна облачност. Значителни валежи се очакват в Гърция

Температурите ще се повишават, прогнозират от Meteo Balkans.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите