Мизерия! Дневният порцион на психично болните - 5 лв.!

Мизерия! Дневният порцион на психично болните - 5 лв.!

Стоп кадър/Нова нюз

A A+ A++ A

Липсата на бюджет се отразява и на пациентите. В заведенията за психично болни сега хранят пациентите с 5 лв. на ден за три хранения. „Мизерия”. Това заяви психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Д-р Гълъбова заедно с директора на театър „Възраждане” Роберт Янакиев и водещия Иво Танев обсъдиха ситуацията в социално-политически план в страната ни.

„Виждам тежък регрес – в институционален, в цивилизационен план. Промяна не виждам, виждам подмяна. Хората са уморени. Хората са заети с оцеляването си. Дали депутатите си дават сметка, че с техните три обеда в околните заведения около парламента хората живеят цял месец”, запита психиатърът.

„300 млади артисти – най-играещите в България от днес са на улицата. Днес свършва програмата „Мелпомена” и те са на улицата, с прекратени договори. Понеже няма приет бюджет, програмата свършва”, заяви Янакиев.

Като лекар д-р Гълъбова изтъкна, че ракът се лекува радикално. Тя вижда лечението на обществото ни „в изриване на абсолютно всичко. На ментално ниво ще поеме няколко поколения”, каза тя. По думите й: „държавата е в процес на разпадане, институции не работят, езикът е махленски – тези, които са там (във властта), са част от нас. Съзнателният избор се прави от всеки човек на база неговите знания, опит, … Или трябва да изчистим Авгиевите обори, или ще изчезнем. Трябва да спрем да казваме, че политиката не ни интересува”, допълни психиатърът.

Според директора на театър „Възраждане” Роберт Янакиев всеки от нас се държи нахално, невъпитано, а очакваме в парламента представителите да се държат различно.

Водещият Иво Танев обясни, че събитията в последните години в държавата ни не са случайни – „вижте какво стана в образованието, в други сфери”, обясни той.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници