Президентът връчи първия мандат на Мария Габриел (ОБЗОР, ВИДЕО)

Президентът връчи първия мандат на Мария Габриел (ОБЗОР, ВИДЕО)

Стоп кадър/ФБ/Румен Радев

A A+ A++ A

Президентът Румен Радев връчи първата папка за съставяне на правителство. Получи я номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел. Именно тя преди дни определи като един от първите си приоритети, като евентуален министър -председател - смяната на главния прокурор.

Малко преди 15:00 часа кандидатът за министър –председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел влезе в сградата на президентството заедно с председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и депутати. Минути след това президентът връчи първия мандат за правителство в рамките на 49-ия парламент.

„Очаквам в рамките на седмица да предложите структура и състав”, заяви Румен Радев.

„Поемам с отговорност мандата”, отговори му Мария Габриел. Тя обеща следващите 7 дни да са ключови за намирането на подкрепа за кабинет от експерти.

„Ще направя всичко възможно България да има правителство. За това моето предложение ще бъде за експертно правителство, обединено около ясни приоритети, които имат една цел - благосъстоянието на българите и авторитетът на България”, каза Габрие

За да има бъдеще такъв кабинет, ще е нужна подкрепа от останалите партии.

„Ще разчитам на широка подкрепа”, каза Мария Габриел.

„Осъзнавате, че ви чакат много препятствия, но все пак ви чакам следващата седмица със състав на МС”, каза Румен Радев.

Ако намерят подкрепа до следващия понеделник, те трябва да върнат папка, пълна с имена на министри. След това проекто-състава ще бъде гласуван в парламента. На излизане от „Дондуков” 2, представителите на ГЕРБ-СДС запазиха мълчание, пише nova.bg.


#мандат # Румен Радев #ГЕРБ-СДС #Мария Габриел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници