Полицията хвана “Борис Джонсън“ да шофира пиян

Полицията хвана “Борис Джонсън“ да шофира пиян

Снимка: Twitter

A A+ A++ A

Холандската полиция, която арестува мъж по подозрение за шофиране в нетрезво състояние, откри, че той притежава шофьорска книжка, според която той се казва “Борис Джонсън“. Фалшивият украински документ съдържа снимка на бившия премиер, както и точната му рождена дата 19 юни 1964 г. Той обаче е валиден до декември 3000 г.

Говорител на полицията казва, че кола се е блъснала в стълб близо до мост в северния град Гронинген малко след полунощ в неделя. Полицаите намират колата изоставена, но по-късно откриват шофьора да стои на моста Ема.

„Човекът не можа да се идентифицира и отказа да се подложи на тест за алкохол“, казва говорителят на полицията Тийс Дамстра.

„Вътре полицията намери фалшива шофьорска книжка, принадлежаща на Борис Джонсън. Доколкото ми е известно, истинският г-н Борис Джонсън не е бил в Холандия по това време.“

В Instagram полицията добавя: „За съжаление на лицето, ние не се хванахме на този фалшификат“.

Съобщава се, че 35-годишният мъж, който е арестуван, е от град Зуидхорн, западно от Гронинген. Не е ясно дали имитаторът на Борис Джонсън има и украинско гражданство. Бивш руски кореспондент, работещ за холандската обществена телевизия NOS, казва, че подобни фалшиви документи могат да бъдат закупени в туристически магазини в Украйна.

„Виждал съм документи на бившия германски канцлер Ангела Меркел и украинския президент Володимир Зеленски, наред с други“, написа Кися Хекстер в Туитър.

#Борис Джонзън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници