След покушението срещу Гешев: Сарафов обмисля освобождаване на заместника си

След покушението срещу Гешев: Сарафов обмисля освобождаване на заместника си

Стоп кадър/ бТВ

A A+ A++ A

"Не може върху темата - дали семейството на Иван Гешев е било с него в колата при инцидент, да се изгражда истерия. Това не е централна тема. Фактът е, че там е имало хора, чийто живот също е важен... Чест на пагона е да бъдеш морален, етичен, коректен, но това не означава, че се погазват правни норми". Това поясни пред БНР Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба и заместник главен прокурор.

И допълни, че израелският експерт, изпратен на мястото, е направил визуален оглед: "Никой от колегите ми не е нарушил закона и няма процесуални нарушения... Ако той притежава такава експертиза, каквато се твърди, той би могъл да има обективен поглед. С този експерт се създава ненужна истерия".

По думите му съгласно НПК информация по конкретния казус може да изнася само наблюдаващият прокурор по делото или длъжностни лица, за които той даде разрешение.

"Обмислям дали да не предложа на ВСС освобождаването на Ясен Тодоров от длъжността зам.-директор на Националната следствена служба... Медийните му изяви са лични, те не се съгласувани с мен или с НСлС".

Той е категоричен, че няма да подаде оставка, ако такава му бъде поискана.

Сарафов поясни, че в неговото свободно изразено мнение има критики, които няма да се поколебая да ги кажа и на главния прокурор Иван Гешев.

"Може би е назрял моментът да му кажа лично, че някои неща може би трябва да се поправят, да се артикулират. Както прокуратурата навлезе в политиката, така и политиката навлезе в прокуратурата. Прокуратурата трябва да промени доста от публичното си говорене, от своя облик, трябва да излезе от парламента и ромските махали, да се върне в съдебните зали. Прокуратурата трябва да излезе от много места", допълни той.

#Сарафов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници