Мъж загина, а момче е в болница след катастрофа между кола и каруца

Мъж загина, а момче е в болница след катастрофа между кола и каруца
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

59-годишен мъж загина, а 14-годишно момче е в болница след катастрофа между лек автомобил и каруца в Плевенско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В неделя, около 18.50 часа, на спешния телефон 112 в Районното управление на Червен бряг е получен сигнал за това, че на пътя от село Рупци за град Червен бряг лек автомобил е блъснал каруца, в която е имало няколко души, единият от които лежал в безпомощно състояние на пътя.

На мястото са изпратени веднага два дежурни екипа на полицията заедно с екип на местаната бърза помощ.

При пристигането е установено, че на пътя срещу фирма „Бета“, автомобилът е блъснал отзад конски впряг с три лица в него, движещи се в дясната лента по посока на движението си. Вследствие на пътнотранспортното произшествие 59-годишен мъж е загинал на място, 14-годишно момче е транспортирано и настанено в болницата с разкъсване на мускулни влакна на лява подбедрица, без опасност за живота.

На мястото на произшествието е била намерена само регистрационната табела от автомобила, който е напуснал мястото, след което обаче е бил намерен.

Лицето, управлявало автомобила, е 35-годишен мъж, който е шофирал с 1.27 промила алкохол.

Водачът е задържан за 24 часа, а автомобилът е иззет за оглед. Уведомен е прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен, като вече е образувано досъдебно производство за случая.

#кола #каруца #катастрофа #Червен бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници