Сладки изкушения: Рецепта за еклери за начинаещи

Сладки изкушения: Рецепта за еклери за начинаещи

pexels.com

A A+ A++ A

Еклерите са крехки френски десерти, които може да звучат като нещо, за което е нужно много време и усилия, но с тази бърза рецепта, ще можете да ги приготвите лесно и бързо у дома.

Съставки:

  • ½ чаша (120 мл) вода
  • ½ чаша (120 мл) мляко
  • ½ чаша (113 гр) масло
  • 1 чаша (125 гр) брашно
  • 4 яйца
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1/4 чаена лъжичка сол

За крема:

  • 1 чаша (240 мл) прясно мляко
  • 1/4 чаша (50 гр) захар
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 жълтъка
  • 1 чайна лъжичка ванилов екстракт

Инструкции:

Загрейте фурната до 200 градуса. В голям тиган загрейте водата, млякото, маслото, захарта и солта на средно висока температура.

Добавете брашното и разбъркайте, докато сместа се отдели от стените на тигана. След това прехвърлете сместа в кухненски робот или голяма купа.

Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне, докато получите гладка смес.

Използвайте две супени лъжици или чаша за мерене и правете еклери на разстояние от около 5 см един от друг върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 25 минути или докато еклерите станат златисти и крехки.

За крема, разбийте жълтъците с захарта, докато сместа стане светла и пухкава. Добавете брашното и ваниловия екстракт и разбийте добре.

Загрейте млякото в малка купа на средно ниска температура и го прибавете бавно към сместа от жълтъците, като постоянно разбивате с миксер, докато получите гладка смес.

Върнете крема обратно в купата и го поставете на котлона на средна температура, като постоянно разбивате, докато започне да се затопля и да се загъсти. След това махнете от котлона и оставете да се охлади.

Когато еклерите са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят. След като са напълно охладени, използвайте нож за да прорежете еклерите на половини.

Изпълнете еклерите с крема, като поставите крема в торбичка за украса и намазнете по дължината на всяка половинка от еклера.

Сложете еклерите в хладилник за 20-30 минути, за да се охладят и да се стегнат, преди да ги сервирате.

Това е - бърза и лесна рецепта за еклери, която може да се приготви в домашни условия, без да е нужно да имате много опит в готвенето. Насладете се на тези вкусни десерти и ги споделете с приятели и семейство!

#рецепта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници