Слънчев вторник ни очаква днес

Слънчев вторник ни очаква днес
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е по-високо от средното за май, след обяд слабо ще се понижи.

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони от Западна България ще се развива купеста облачност. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 20° и 25°, по Черноморието ще останат малко по-ниски, в София - около 21°. Привечер от югозапад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава и вплътнява.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са по-ниски спрямо вътрешността на страната: 14°-16°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, с тенденция на усилване.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 21 мин. и залязва в 20 ч. 26 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 4 мин. Луната в София залязва в 4 ч. и 58 мин. и изгрява в 17 ч. и 3 мин. Фаза на луната: три дни преди пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници