Топла неделя със следобедни валежи

Топла неделя със следобедни валежи
Pixabay
A A+ A++ A

В неделния ден до обед ще е с разкъсана облачност, но следобед над планинските райони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще паднат валежи, придружени от гръмотевици, като ще има условия и за дребна градушки. Без валежи се очакват по Черноморието, където ще е предимно слънчево.

Следобед ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури в страната ще се понижат и ще са между 16°C и 22°С, прогнозират от MeteoBalkans.

Времето в София

Ще духа слаб западен вятър. До обед ще преобладава слънчево време.

Следобед ще се образуват купесто-дъждовни облаци и ще започнат валежи от дъжд. Очакваме и гръмотевична дейност. Минималните температури ще са около 3°С, а максималните – до 19°С.

Времето по планините

Отново планините няма да са подходящи за разходки и туризъм!

Времето по планините ще е предимно облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони в Рило-Родопския масив и Централна България, ще превали дъжд, а над 1900 метра – и сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°C, на 2000 метра - около 3°C. Ще духа до умерен североизточен вятър. Остава висока опасността от лавини!

Времето по Черноморието

През нощта срещу неделя облачността ще се задържи разкъсана. Ще духа слаб до умерен западен вятър. През деня облачността ще е разкъсана и ще намалее до слънчево време.

Максималните температури ще бъдат между 17°C и 19°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 9-10°C. Вълнението на морето – до 1-3 бала.

Времето на Балканите

И през следващите дни атмосферата над България, Румъния и Гърция ще се задържи неустойчива. До обед на много места времето ще е слънчево или с разкъсана облачност. Следобед се очакват валежи и гръмотевични бури.

Повече слънчеви часове се очакват над западните райони от полуострова. Температурите на Балканите ще се повишават.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници