Трети бг европрокурор напуска

Трети бг европрокурор напуска
A A+ A++ A

Трети европейски делегиран прокурор напуска българския офис на Европейската прокуратура .

На редовното си заседание Прокурорската колегия прие за сведение писмото на Лаура Кьовеши до служебния правосъден министър, в което Крум Зарков се информира, че Ивайло Илиев е поискал да бъде освободен от задълженията си. Считано от 1 май, той става помощник на националния член от България в Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на наказателното правосъдие.

Преди Илиев оставки като европейски делегирани прокурори подадаха Елена Попова, която поиска да се върне в Административния съд София- град, и Бойко Калфин, който вече е прокурор във Върховната касационна прокуратура. С оставките на тримата кадровата криза с българските делегирани прокурори се задълбочи още повече, тъй като и преди тях 15 - членната квота на страната ни беше попълнена наполовина.

В писмото си до Крум Зарков Лаура Кьовеши настоява този проблем да бъде решен, а членовете на Прокурорската колегия се разбраха да го обсъдят на някое от следващите заседания. В днешното не взе участие главният прокурор Иван Гешев, който е на посещение в Молдова и Украйна.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници