Нова порция агресия в училище - деца се млатиха в Ахелой

Нова порция агресия в училище - деца се млатиха в Ахелой
A A+ A++ A

Деца от ОУ „Христо Ботев“ в Ахелой се сбиха. Шестокласници решили да накарат момче със специални образователни потребности от пети клас, да „си премери силите“ със съученик в класната стая. Зрителят, който подаде сигнала до бТВ твърди, че това не се случва за първи път, както и че до момента не са взети мерки срещу агресията, разказа водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

„На редакционната поща на бТВ бе изпратен видеоклип. На кадрите се вижда как 12-годишни ученици подтикват други деца да се бият“, поясни репортерът Елеонора Дъбова.

Бабата на потърпевшето дете смята, че в училището нейният внук получава нужната любов и внимание от страна на ръководството и персонала.

„Такива деца трябва да се отглеждат с много любов. Не мисля, че в училището му липсва. Всички от ръководството и персонала се отнасят с уважение към него. Нямали сме никакви проблеми досега. Мисля, че това е единичен случай“, добавя тя.

„Не мисля, че става въпрос за бой, а по-скоро за блъскане от страна на друго дете. Добринчо си дойде весел и каза, че е участвал в някаква игра. Ако има нещо – той обикновено си казва“, изтъкна жената.

„Не сме забелязали някой да го тормози. Той се връща весел и щастлив“, добавя тя.

Бабата е категорична, че внукът ѝ не е малтретиран. Играе с всички в училището. Обича футбола и се включва във всички игри, твърди още жената. Според нея никой не го тормози и е изненадана от случката.

„Гледах видеото вчера следобед. Много сме притеснени от случилото си. Ние сме малко училище и познаваме много добре всички деца. Това е някакъв прецедент. Никога досега не сме имали такива проблеми. Потърпевшето дете е на комбинирана форма на обучение, приобщено е към всички ученици“, коментира директорката на училището Юлия Атанасова.

Тя разказа, че на видеото се вижда как ученик от шести клас бута това дете към друго, което е в пети клас и го провокира да влязат в някаква разпра. За децата много често играта излиза извън границата на допустимото, защото те не са наясно с тях, твърди още директорката. Тепърва ще се установява причината за инцидента. Вече обаче са уведомени родителите на виновните деца.

На въпроса на репортера Елеонора Дъбова дали децата ще понесат наказание за тормоза тя отговори, че ще бъде приложена процедурата за това, защото са провокирали разпра. „Ще извикаме родителите на провокаторите. Ще разговаряме с децата и каквото е необходимо, ще направим“, добави тя.

„Не съм била там. Аз научих за случката от моите ученици от пети клас след приключването на часовете. Веднага отидох. Едно от децата, което се е включило в спречкването, призна, че е било подстрекавано от шестокласници. Срещнах се и с по-големите деца. Зададох им въпроса дали биха го направили, ако са на мястото на детето. Не получих отговор“, казва пък класният ръководител на детето Пролетина Великова.

#агресия между деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай