Започва укрепване на свлачище край Владая, очакват се тапи

Започва укрепване на свлачище край Владая, очакват се тапи
A A+ A++ A

До две седмици започва укрепването на свлачището на пътя София-Перник край Владая. Очаква се това да причини тапи.

След 9 май ще бъде въведена временна организация на движението, съобщават от АПИ. Трафикът ще се осъществява двупосочно в лентата за Перник. Скоростта на движение ще е до 50 км/ч.

Целта на укрепителни дейности е да се спре свлачищният процес, възникнал от интензивните валежи през 2015 г. Ще бъде изградена пилотна конструкция от стоманобетонова опорна стена, габионна конструкция, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се постави и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възстановяване на пътната настилка, почистване на съществуващите отводнителни съоръжения и изграждане на дрена, съобщават още от АПИ.

Срокът за завършване на строителните работи е 6 месеца.

Укрепването ще бъде финансирано по ОП „Околна среда”. Проектът се финансира чрез Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет. Днес е подписан протоколът за откриване на строителната площадка.

Освен този, общо 5 обекта, ще бъдат финансирани по проекта „Превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2“. Общата стойност на всичките ремонти ще е над 17,8 милиона лева. От тях над 15 милиона ще дойдат от Кохезионния фонд и над 2,6 милиона лева – от национално финансиране.

#масивно свлачище #свлачище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници