Андрей Чорбанов: Отказах се от колата и охраната на НСО

Андрей Чорбанов: Отказах се от колата и охраната на НСО
A A+ A++ A

"Отказах се от колата и охраната. Продължавам да смятам, че съм нормален български гражданин. НСО го изисква освен, ако не подпишете декларация за това."

Това каза зам.-председателят на парламента от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов пред Би Ти Ви, пише в.24 часа.

Леко разочароващ е резултатът, но не обезкуражаващ. Ще настояваме и ще се борим за пряка демокрация, каза той за провалилия се референдум на партията за президентска република.

Въпросът за референдума бе изкривен от много политици. Казваха, че едва ли не искаме нещо противоконституционно, а ние просто искахме да питаме хората какво искат да се случи в тяхната страна, подчерта той.

В най-различни медии, всякакъв тип хора се изсипаха да обясняват, че това не трябва да представлява интерес на гражданите и като че ли много хора решиха да не упражняват това си право, допусна Чорбанов.

Партиите като че ли са много по-готови на диалог сега. Поставени сме пред изключително тежки решения, която трябва да се вземат, губим пари от неприемането на закони, каза зам.-шефът на парламента.

"Има такъв народ" още сме млада организация, идваха хора още от началото с най-разнообразни интереси и цели. Времето показа кой от какво се е вълнувал и дали участието му в партията е било за обмяна на идеи или трамплин за някакво административно развитие. Можем и да видим, че хората, които се отцепиха и пробваха някакви други проекти, те не просъществуваха. Но не искам да звуча реваншистски, уточни той.

Не разговарям с хората, които отидоха в други партии. Аз съм възпитан и вежлив, но не смятам, че имам какво да си кажа с тях. Всеки има право на избор, но аз имам правото да не се съглася с него, каза той.

Бихме подкрепили принципно кабинет, в който е ясна програмата. Независимо дали става въпрос за първия или втория мандат, за нас е по-важно политическите лица да се дръпнат по-назад, а с решаването на задачите да се заемат експертите, посочи Чорбанов. Той не изключи възможността ИТН да подкрепят ГЕРБ.

#Александър Чобанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници