Постоянен арест за шофьора на буса с мигранти, блъснал патрулка край София

Постоянен арест за шофьора на буса с мигранти, блъснал патрулка край София
A A+ A++ A

Софийският градски съд, по искане на прокуратура, задържа за постоянно в ареста шофьора на буса с мигранти, който, след преследване с полицията, се удари в полицейска кола, при което загина служител на МВР, съобщиха от прокуратурата. Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд, предаде БТА.

51-годишният полицай пострада сериозно при катастрофата на 22 ноември 2022 г. От болница „Св. Анна“ съобщиха в края на декември, че мъжът е починал. Случаят доведе до подаване на оставки от главния секретар на МВР Петър Тодоров и заместника му Станимир Станев, но оставката на Тодоров не беше приета от президента Румен Радев.

Досъдебното производство е образувано за това, че водачът е нарушил правилата за движение и умишлено е причинил телесни повреди на полицаи. В хода на разследването мъжът е обвинен за три престъпления.

Първото е за причиняване на смърт и на средни телесни повреди на четирима души по непредпазливост, при управление на товарен автомобил, след употреба на наркотици и без необходимата правоспособност.

Второто е за това, че противозаконно е попречил на полицейски служители да изпълнят задълженията си, като не се е подчинил на подадените сигнали да спре за проверка управлявания от него автомобил.

Третото е за каналджийство, че срещу заплащане е подпомогнал 12 чужденци, сред които такъв, ненавършил 16 години, да преминат и пребивават в страната в нарушение на закона.

#мигрант

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници