Рибари от Варненско излязоха на протестно автошествие

Рибари от Варненско излязоха на протестно автошествие
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

Рибари излязоха на протест днес с искане за законен достъп до рибарските пристанища във Варненска област. В демонстрацията се включиха собственици на риболовни кораби и рибари от Варна, Каварна, Балчик и Бяла.

Десетки рибари се събраха на пристанището в Аспарухово, а основното им искане е законен достъп до пристанищата, предаде НОВА.

Протестиращите настояха, както общината, така и министерствата на транспорта и на земеделието да предприемат спешни мерки за решаването на проблема.

Днес преди обед колона от автомобили с рибарите се насочиха към Морска администрация, където се намираме в момента. По-късно се очаква те да проведат среща и с областния управител.

„В град Варна и областта не съществува законно рибарско пристанище, което ние можем да експлоатираме и лодкостоянка. Проблемът не е само с пристанищата, но и с лодкостоянките. Така ние като се явяваме всички рибари закононарушители, трябва да спазваме закон, а всъщност нямаме обективна възможност за такова спазване на закона”, заяви Емил Милев, председател на сдружение „Черноморски изгрев”.

„Ние нямаме условия. Това не са трактори, където да кажат: „Измести ги!” И ние да ги изместим на другата нива. За това трябва пристанище. Институциите трябва да започнат най-накрая и да осигурят условията ни на труд”, заяви Красимир Петров, собственик на риболовни кораби.


#протестно автошествие #рибари #Варненско

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници