Студен фронт ни носи дъждове и градушки

Студен фронт ни  носи дъждове и градушки
Фотокто.ру
A A+ A++ A

Времето в София

До обед ще преобладава разкъсана облачност и температурите в столицата ще се повишат. Ще духа силен югозападен вятър.

Следобед от северозапад ще настъпи промяна на времето. Облачността бързо ще премине в купесто-дъждовна и ще започнат валежи от дъжд. Очакваме и гръмотевична дейност.

Минималните температури ще са около 7-8°С, а максималните – между 18-22°С.

Времето по планините

Планините няма да са подходящи за разходки и туризъм!

До обед времето по планините ще бъде предимно с разкъсана, висока облачност. Следобед ще развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Северозападна и Централна България, ще превали дъжд. Валежи от дъжд се очакват и над Рило-Родопския масив.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°C, на 2000 метра - около 7°C. До обед ще духа и силен южен вятър. Следобед вятърът ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква студен въздух. Остава висока лавината опасност!

Времето по Черноморието

До обед ще преобладава разкъсана висока облачност. Следобед валежите от Западна България ще достигнат и Черноморието. През деня ще духа слаб вятър от югозапад, но с тенденция да се ориентира от северозапад и да се усили.

Максималните температури ще бъдат между 18°C и 19°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 8°-10°C. Вълнението – до 2-3 бала.

Времето на Балканите

Очакваме преминаването на студен атмосферен фронт и на много места от запад на изток ще паднат значителни по количества валежи. Ще има условия и за градушки.

Почти без валежи ще е над Южна Гърция.

Източник: Meteo Bdlkans

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници