В Бачковския манастир днес боядисват 2023 яйца

В Бачковския манастир днес боядисват 2023 яйца
A A+ A++ A

В Бачковския манастир боядисват повече от 7000 яйца. В дните на най-светлия християнски празник духовната обител се подготвя да посрещне вярващи от цялата страна.

Днес в манастира се боядисват 2023 яйца - всичките са с червен цвят - символ на пролятата Христова кръв и на Възкресението. Първото яйце беше поставено в олтара, а следващото до чудотворната икона на Божията майка. По традиция в боядисването на яйцата се включват и много доброволци.

В съботния ден в Бачковския манастир ще бъдат обагрени в червено още 5000 яйца, които монасите от манастира ще раздадат на вярващи и на хора в неравностойно положение от региона.

"Молитва за мир по света и молитва за единение на българската нация – две неща, които са много необходими в днешно време – две неща, които са много лесно достижими когато сме с бога , когато сме с възкръсналия Христос , когато се уповаваме на силата на бога и на неговия закон – който е мир, единение, братолюбие и благодатна радост от това, че сме заедно пред неговото лице", заяви епископ Сионий – игумен на Бачковския манастир.

#яйца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници