Над 86% от човечеството не ще буболечки за обяд!

Над 86% от човечеството не ще буболечки за обяд!
Pixabay
A A+ A++ A

Средно 86 процента от хората, проучени за Consumer Insights на Statista в 21 страни, заявяват, че в тяхната диета се съдържа месо - което подчертава, че въпреки тенденцията около месните заместители и растителни продукти, консумацията на месо остава норма почти навсякъде в света. С това става ясно още, че огромното мнозинство от хората на планетата най-малкото нехаят за диктатите на глобалистите, зовящи за ограничаване на т.нар. „въглероден отпечатък“, докато пътуват с частния си самолет до разни форуми на „елита“.

Както съобщава Катарина Бухолц от Statista, за да задоволи световният глад за месо, през 2021 година са произведени 340 милиона тона в световен мащаб. Тъй като консумацията на месо обикновено нараства с повишаването на стандарта на живот на държавите, тази цифра продължава да расте – напук на опитите да се прокара идеята, че яденето на насекоми е също толкова полезно, ако не и повече, от яденето на класическите месни продукти, към които човешкия организъм е еволюционно адаптиран.

Само в три от 21-те страни - Швейцария, Китай и Индия - по-малко от 80 процента от опитаните заявяват, че ядат месо, но причините в последните две – най-населените страни на планетата, не са свързани с въпросния „въглероден отпечатък“. Последната страна има най-ниската стойност с 53% консуматори на месо. В Китай 79 процента от запитаните казват, че ядат месо, докато тази цифра в Швейцария е 72 процента. Склонността на Индия към вегетарианската храна е свързана с Брахманизма или Ведическата религия, система на убеждения, свързана с кастата на брахманите, които се считат за високо ценени в индийската кастова система, правейки вегетарианството също толкова желано.

В западните страни вегетарианството често се свързва със загриженост за околната среда или неетични практики в производството на месо. Въпреки по-голямото месоконсумиране в тези страни, месните заместители са сравнително по-популярни там, като стигат до 21 процента от анкетираните, които казват, че ги купуват редовно в Обединеното кралство, 12 процента в Испания и 11 процента в Австрия. В Китай 20 процента купуват редовно месни заместители - най-високият процент в проучването поради наличието на много традиционни месни заместители като тофу и сейтан, чиято дългогодишна популярност е свързана с историята на Будизма в страната.

Концепцията да се откажеш от месо не само като морален, но и като екологичен акт доведе до закупуването на месни заместители от хората, които ядат месо, както предполагат пресичащите се данни от проучването.

Редовното закупуване на месни заместители е най-ниско в страната с голяма любов към месото - Южна Корея, където само 9 процента от хората ги купуват редовно, пише "Флагман".

#буболечки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници