Какво НЕ се прави на Цветница

Какво НЕ се прави на Цветница
A A+ A++ A

На първо място, на тези, които постят, са забранени всякакви излишъци в храната, употребата на алкохол, месни ястия. Но в същото време на празника можете да ядете рибни ястия, сладкиши и да пиете хубаво вино.

Народните поверия гласят, че на този ден не трябва да се сресвате, защото това може да доведе до неприятни изненади. Разбира се, днес подобни аргументи ще изглеждат неубедителни за мнозина. От друга страна, те могат да се тълкуват така: на светъл празник, когато си спомняме за Спасителя, вероятно не си струва да обръщаме твърде голямо внимание на личната красота. Има много други прекрасни дни за това.

Специално внимание заслужава въпросът какво да не правим у дома на Цветница.

Смята се, че всички важни неща трябва да се отложат за по-късно. И почистването, и съдовете с храна се правят предварително, така че на празника просто да седнете на масата и да се насладите на общуването с любимите хора. Това е правилен, но не стриктен подход.

Наистина седмица преди Великден си спомняме влизането на Христос в Йерусалим. И, ако е възможно, наистина е по-добре да не се занимавате с къщата, а да прекарвате време в молитва и общуване. Но ако има някакви спешни неща, те, разбира се, трябва да бъдат направени.

Възможно ли е на този ден да отидете на гробищата, да почистите гробовете, да поставите нещата в ред? По принцип не е позволено. Но ако е наожително, вместо цветя, по-добре е да вземете със себе си осветени върбови клонки и да ги поставите на надгробната плоча. Има поверие, че в такива дни починалите предци очакват особено нашето внимание. Но ако загубата на любим човек се е случила наскоро, по-добре е да отложите посещението.

Трудните случаи, решаването на важни въпроси, както вече споменахме, е по-добре да отложите за друг ден. Но какво ще стане, ако въпросът е спешен? Например, трябваше ли да отидете на работа, да се преместите, да почетете човек, починал преди 9, 40 дни? Разбира се, животът понякога диктува своите условия и създава свои собствени планове. Църквата изхожда от факта, че в някои случаи наистина трябва да се занимаваме с наболели проблеми дори на празника Цветница.

Все още можете да почувствате радостта в този ден - опитайте се да се настроите по положителен начин. В крайна сметка всички трудности ще свършат, пише Actualno.com.

#Цветница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници