Времето пак се разваля, ще вали

Времето пак се разваля, ще вали
Pixabay
A A+ A++ A

През деня в събота ще се задържи с разкъсана облачност. Следобед над планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно над планините и в Дунавската равнина, ще превали дъжд.

Максималните температури ще бъдат между 12°-14°C.

Предупреждение за лошо време

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предупреждения за очаквано лошо време, валидни за събота , 8 април 2023:

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м. Очакваме слаби гръмотевични бури, а над планините ще вали и сняг!

Предупреждение за очакван интензивен снеговалеж

Предупреждение за интензивни валежи от сняг. Този код се издава, тъй като за кратко време снежната покривка ще надмине 5-10 см. Очакваме снеговалежите да са съпроводени от гръмотевици и да са конвективни по характер.

Прогноза за 8 април: Времето отново се разваля

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава облачно време. Минималните температури ще се повишат и ще са между 3 и 4°С, а максималните – около 11-12°С.

Следобед времето в столицата ще е предимно облачно с валежи от дъжд.

Времето по планините

Облачността ще се задържи променлива и на места следобед – с валежи от слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 0°C, на 2000 метра – около минус 3°C.

Времето по Черноморието

Почти през целия ден ще преобладава разкъсана облачност. Следобед на места по южното Черноморие ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от изток. Максималните температури ще са около 12-13°C. Температурата на морската вода ще е около 10-11°C. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето на Балканите

Времето на Балканите отново ще се разваля. На много места над планинските райони ще паднат проливни валежи. Ще се задържи студено за април.


#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници