Убитата жена в София брутално застреляна с 2 куршума само ден преди РД на детето си

Убитата жена в София  брутално застреляна с 2 куршума само ден преди РД на детето си
A A+ A++ A

Тялото на жестоко убитата Кристина е открито ден преди рождения ден на детето й, съобщава България Он Ер.

Жестокото убийство на жена, чието тяло беше открито в багажник на лек автомобил, е било заради личен конфликт. Вече има и задържан - 34-годишният Калоян, който е бил неин колега. Двамата са имали и връзка. Тя е споделяла на близки приятели, че той я е тормозил, но официален сигнал от нея не е подаван в МВР.

Вчера между 19-20 часа е открито тялото на Кристина в столичния квартал "Захарна фабрика" край автосервиз.

Жената е била в неизвестност от 3 април. Станало е ясно, че е в неизвестност, тъй като е трябвало да отиде да вземе детето си от училище. Нейни близки са подали сигнал в 3-о Районно полицейско управление във вторник. Тя е била простреляна в багажник, който бил запечатан с полиуретанова пяна.

Жената е на 32 години, работила е в един от мобилните оператори. Кристина е оставила бележка в бюрото си на работа с името на човек, когото да потърсят, ако се случи нещо с нея.

"Миналата неделя видях Кристина, говориха даже със снаха ми. Тя има момче на 9 години, днес то има рожден ден. Тя живееше с приемните си родители. От малка я познаваме, добър човек беше, много добър", споделя близък на семейството.

"Имало е и други оплаквания за тормоз. Преди 5-6 години мислех, че връзката им е приключила, но, може би не е била, защото явно я е тормозил. Странно е, че колата с трупа е оставена пред сервиза. Не вярвах до последно, мислех, че е отвлечена и че всичко ще се оправи.

Той се свърза с мен в сряда, каза, че е притеснен, защото преди е осъждан за такова нещо и сега разследват точно него, а то си е имало индикации, а и жертвата си е казала, че се притеснява точно от този човек", каза приятелят на заподозрения.

По непотвърдена информация Калоян я издебнал преди служебно пътуване. Той я убил, натоварил тялото й в багажника на кола, която не е негова, и я зарязал пред сервиз в София. Самият пистолет мъжът взел от свой близък, пише "Стандарт".

Междувременно от Софийска градска прокуратура съобщиха, че 34-годишният Калоян К. е привлечен към наказателна отговорност за предумишлено убийство по чл. 116, ал. 1, т. 9 от НК. Мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство е образувано на 04.04.2023 г. от 03 РУ-СДВР в условията на неотложност със съставянето на протокола за първо действие по разследването и се води под ръководството и надзора на СГП. Първоначално досъдебното производство е образувано за отвличане. На 06.04.2023 г. в гр. София е открито тялото на К. Б.

Обвинението е за това, че на 03.04.2023 г. в гр. София, ул. „Кукуш“ № 1, Калоян К. умишлено умъртвил лице от женски пол с инициали К. Б., като произвел два изстрела с огнестрелно оръжие, като деянието е извършено предумишлено.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че Калоян К. е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане.

Предстои на 09.04.2023 г. да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници