Още дъжд и сняг през април

Още дъжд и сняг през април
A A+ A++ A

И днес на много места ще продължи да вали. Код жълто за значителни количества е обявен в 12 области от Централна и Източна България. Предупрежденията за повсеместни, на места проливни валежи, се оправдаха. Само за последните 12 часа има райони с около 30 литра на кв.м, в София – почти 20 литра на кв.м.

С умерен и силен вятър от север-северозапад ще нахлува по-студен въздух и максималните температури ще бъдат от 8° до 13°, в югоизточните райони – около 15°.

С продължаващото застудяване вечерта в северозападните райони и по високите полета на Западна България, а през нощта - и в Лудогорието, дъждът ще се преминава в сняг. Ще остане ветровито, с минимални температури между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°.

Утре валежите ще продължат, ще са предимно от дъжд, по високите полета в Западна България – от сняг. В следобедните часове валежите от запад постепенно ще спират.

Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад, а максималните температури ще са още по-ниски, в сравение с днес - между 5° и 10°, в София - около 4°.

И в планините ще бъде облачно и мъгливо, с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад, преди обяд в масивите от Източна България - от север. Температурите и там ще продължат да се понижават и максималните в курортите ще бъдат от минус 4 градуса до минус 1, в Боровец - около плюс 1.

През следващите дни дни ще остане ветровито. Ще има и слънчеви часове, но и все още изолирани превалявания, главно в крайните южни и в планинските райони.

В събота се очаква затопляне, но след слънчевото начало, в края на деня в Западна България отново ще завали. Превалявания ще има и в неделя.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници